Re-Biotik ® – obsahuje probiotika a prebiotika v tobolkách s acidorezistentní úpravou (odolávají kyselému prostředí žaludku). Doplněk stravy.

Kód: 007
305 Kč
Skladem

Re - Biotik  probiotika ( 9 kmenů živých mikroorganismů. Výjimečné želatinové tobolky odolávají kyselému prostředí žaludku. Všechny mikroorganismy se tak dostanou přímo do střevního traktu. Efektivní.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Re-Biotik® je přípravek obsahující harmonickou originální kombinaci 9 kmenů mikroorganismů včetně bifidobakterií a laktobacilů. Jedná se o výrobek obsahující životaschopné organismy. Výjimečnost tohoto výrobku  - kromě originálního mixu mikroorganismů -spočívá v tom, že bakterie jsou baleny do želatinové tobolky, která má povrchovou acidorezistentní úpravu. Tato povrchová úprava tobolky zajišťuje odolnost tobolky vůči kyselému prostředí žaludku. Tobolky donesou svůj obsah – životaschopné mikroorganismy - až do tenkého střeva, kde se tobolky rozpustí a bakterie začnou působit.  Výrobek obsahuje i prebiotikum inulin. Re-Biotik® je vhodným doplňkem pro všechny, kdo potřebuje posílit střevní mikroflóru. Vhodný po půstech, při regeneračních kúrách i jako doplněk plnohodnotné výživy.
 
Zde je třeba vysvětlit i některé základní informace, které se týkají probiotik a prebiotik. Z toho vám bude jasné, jak užitečným výrobkem pro naše zdraví výrobek Re-Biotik® je.


Probiotika a jejich význam
 

Funkce probiotik začala být poprvé vnímána v roce 1908 I. I. Mečnikovem, nositelem Nobelovy ceny za fyziologii, který poprvé popsal imunomodulační funkci střevních a žaludečních bakteriálních kolonií.
 
Podle nejnovějších poznatků má stav naší střevní mikroflóry tzv. mikrobiomu daleko větší význam, než se myslelo. Jedná se o obrovský ekosystém, ve kterém je zastoupeno cca 500 druhů mikroorganismů. Tento střevní mikrobiom je u každého člověka jiný. Střevní bakterie dohromady váží cca 1,5 kg. Odhaduje se, že v této kolonii žije cca 100 bilionů mikrobiálních buněk.
Mikrobiom výrazně ovlivňuje naše zdraví, mikrobi se podílí na trávení, metabolismu. Poslední výzkumy naznačují, že stav mikrobiomu má také výrazný na naši váhu.Ta  je v podstatě řízena tím, co jedí naše bakterie. Ukazuje se, že i kvůli společenství bakterií není otázka hubnutí jen otázkou přijatých a vydaných kalorií. Bakterie si pochutnávají na tom, čím je živíme. Odpadní látky škodlivých mikroorganismů neprospívají střevní výstelce, narušují ji a pronikají do krevního oběhu. To vyvolává odvetné imunitní reakce. 
Lidský mikrobiom se v určitém směru dá ovlivňovat, jednak charakterem stravy, ale také osidlováním střev prospěšnými mikroorganismy. Probiotické kultury jsou používány v tzv. funkčních potravinách a jejich cílem je rozmnožit množství bakterií ve střevním traktu.
 
Problémem je, že ze standardních funkčních potravin – např. z jogurtu se probiotické bakterie přes kyselé prostředí žaludku obtížně dostávají do tenkého a tlustého střeva, kde mají dále působit. Kyselé prostředí žaludku tyto bakterie likviduje. Klasickým příkladem je většina kysaných mléčných výrobků nebo výrobků obsahujících mléčné kultury. U těchto funkčních potravin i doplňků stravy se uvádí koncentrace probiotik. Například v některých jogurtech se uvádí koncentrace mikroorganismů 1 mld ve 100g výrobku. Ale výrobci mohou garantovat jen množství ve vyrobeném jogurtu. Pokud se jogurt dostane do kyselého prostředí žaludku,  mikroorganismy jsou narušovány. Rozhodně neprojdou do střevního traktu všechny původně obsažené ve funkční potravině např. v jogurtu.  Zatím nejsou žádné studie o tom, kolik % mikroorganismů skutečně projde kyselým prostředím žaludku až do střeva.  Obdobně je tomu i u ostatních probiotik v běžných tobolkách, které nejsou chráněny proti kyselému prostředí žaludku.
 
Výrobek Re-Biotik® má v tomto směru velkou výhodu. Vzhledem k acidorezistentní úpravě povrchu tobolek se kompletní obsah tobolky dostává až do střevního traktu a všechny obsažené mikroorganismy (cca 3-4 mld) kolonizují střevní trakt.  Tím je zajištěna skutečná účinnost tohoto výrobku. Další velkou výhodou je originální mix různých kmenů probiotik.

 
Prebiotika a jejich význam

Život střevního biosystému ovlivňují také prebiotika, což jsou nestravitelné látky, zpravidla polysacharidy. Tyto látky jsou ale rozkládány střevními bakteriemi, které se jimi de facto živí.  Např. bakterie mléčného kvašení potřebují pro svůj růst a rozmnožování prebiotika. Prebiotika pomáhají vstřebávat důležité živiny a také chrání střevní sliznici. Důležitým prebiotikem jsou i různé druhy vlákniny, která zabraňuje rychlému vstřebávání jednoduchých sacharidů.  Vláknina má vliv na objem stolice.  Prebiotika se nachází hlavně v obilí, ovoci a zelenině. Ve výrobku Re-Biotik® je použit jako prebiotikum inulín. Ten usnadňuje následnou výživu probiotických bakteriíí obsažených ve výrobku Re-Biotik®

 
Údaje z etikety výrobku:
 
Výrobek Re-Biotik obsahuje 30 acidorezistentních tobolek po 453mg:
 

Složení: aktivní složky v 1 acidorezistentní tobolce: 1 acidirezistentní tobolka obsahuje: inulin (330mg), L. acidophilus (19,2mg), B. longum (1,2mg), L. rhamnosus (0,6mg),L. casei (0,34mg), B. bifidum (0,26mg), B. infantus + B.lactis (0,4mg), L. plantarum (0,3mg), L. bulgaricus (0,24mg). V každé tobolce je přibližně 3 - 4 mld. živých bakterií.


Dávkování: 1-2 tobolky denně (nekousat), zapít dostatečným množstvím tekutiny. Nejlépe před jídlem.

Maximální denní dávka: 2 tobolky denně
 

Upozornění: Není určeno pro děti do 6 let. Nekombinujte s alkoholem. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Výrobek není určen jako náhradavyvážené a pestré stravy a zdravého životního stylu. Neužívat při přecitlivělosti na některou složku přípravku.
 
Skladování: Přípravek se skladuje na suchém místě, chráněn před vlhkem a přímým slunečním zářením. Maximální teplota skladování + 25 °C

 
Výrobce: Centrum řízené regenerace s.r.o., Mladenovova 3233/7, 143 00 Praha 4
Kancelář: Novodvorská 1010/14, centrum ELTODO
Praha 4
Tel. +420 777 143 282
www.centrum-regenerace.cz

Doplňkové parametry

Kategorie: Probiotika a prebiotika
Hmotnost: 0.033 kg